VINCI Facilities zal de komende 3 jaar instaan voor de technische installaties van DPG Media

Een vast team van techniekers zal de komende 3 jaar instaan voor het onderhoud van alle technische installaties van het nieuwe hoofdkwartier van DPG Media, dat het Kievitplein in Antwerpen helemaal doet heropleven.

Het gebouw, een ontwerp van BINST architects, profileert zich als een iconische, interactieve mediatempel en is een architecturale katalysator voor het heropleven van de stationsbuurt. De eerste steen werd gelegd op 1 juni 2018 en bijna twee jaar later, op 3 februari 2020, vlak voor de eerste covid lockdown, nam VTM Nieuws als laatste ‘bewoner’ zijn intrek in het nieuwe gebouw.

Enkele cijfers verduidelijken meteen de omvang van het project: twee ondergrondse niveaus, een gelijkvloers en tien verdiepingen, 46 m hoog, een totale oppervlakte van 22.191 m² en drie daktuinen met een levend ecosysteem.

Het gebouw voorziet in een genereus publiek gelijkvloers met mezzanine met daarin een brasserie-restaurant, coffee corners en diverse multimedia opstellingen die 24/7 het imago van DPG Media uitdragen. In de glazen box op +2 en +3 bevindt zich een nieuwsstudio van waaruit een aantal keren per dag het VTM nieuws wordt uitgezonden. Het dynamische karakter van het gebouw wordt versterkt door deze nieuwsstudio en de diverse redacties daaromheen.

Hogerop voorziet het ontwerp in drie royale en toegankelijke daktuinen die positief bijdragen aan het leef- en werkklimaat van de honderden medewerkers en bezoekers. De kroon van het gebouw wordt afgezoomd met een belvedère van waaruit de geïnteresseerde bezoeker een 360° panorama heeft over de stad en haar directe majestueuze stationsomgeving.

Cegelec, dat ook deel uitmaakt van de groep VINCI Energies, was de partij die de HVAC technieken heeft geplaatst in dit mooie gebouw in onderaanneming van Besix.

Aan VINCI Facilities werd gevraagd om een voorstel te maken voor het onderhoud van de technieken voor 3 jaar en dit in een mini competitie tegen de andere partijen waarmee DPG samenwerkt voor het onderhoud op zijn andere sites in Lokeren en Vilvoorde.

VINCI Facilities heeft deze prijsvraag gewonnen, enerzijds door de link met Cegelec, die het onderhoud op het Cylon gebouwbeheersysteem voor hun rekening neemt en anderzijds door het indienen van het meest volledige dossier voor het onderhoud op deze technieken. Hierin moesten onder andere garanties geboden worden op het behalen van een aantal interventie SLA’s. Deze konden wij bieden aangezien we in de buurt van het gebouw al een aantal klanten hebben, namelijk : Argenta, De Zoo van Antwerpen, The Belgian Chocolate Experience, Astrid Plaza hotel, …).