Wie zijn wij?

Voortrekker van de energietransitie en digitale transformatie. Doorheen de tijd heeft VINCI Energies zich over de hele wereld ontwikkeld. Vandaag is het één van de belangrijkste spelers in de industrie, infrastructuur, dienstensector en telecommunicatie.

Onze kerncijfers

 • 641
  M€ omzet
 • 2830​
  werknemers
 • 59
  Business units

 • 5
  landen
 • 13
  merken

Een lokale aanwezigheid, dicht bij onze klanten

VINCI Energies Belgium stelt ongeveer 2.800 mensen tewerk en realiseert een jaarlijkse omzet van 641 miljoen euro. VINCI Energies Belgium opereert onder dertien merken.

Met onze 59 business units, verspreid over gans België, staan wij zeer dicht bij onze klanten. Dankzij onze technische expertise en jarenlange ervaring, begrijpen wij de noden van onze klanten en kunnen wij op hun vragen anticiperen. Wij werken als een echte partner en bieden onze klanten steeds innovatieve oplossingen en diensten aan, van ontwerp tot implementatie, van installatie tot en met onderhoud voor al hun projecten in de industrie, infrastructuurdienstensector en ICT

Onze 13 merken

Actemium
Actemium
Expert in industriële prestaties

Actemium, een belangrijke speler in de verschuiving naar een slimmere industrie, is het merk van VINCI Energies dat zich toelegt op industriële processen. Met de focus op een continue optimalisatie van prestaties, begeleidt Actemium haar klanten op een vlotte manier in het nieuwe industriële tijdperk.

Meer weten?
Axians
Axians
the best of ICT with a human touch

Axians, het ICT merk van VINCI Energies, maakt de wereld mee ‘smart’, en ondersteunt en adviseert haar klanten op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. We bieden state-of-the-art oplossingen, schaalbaar, flexibel en duurzaam, waarmee organisaties optimaal kunnen werken en hun doelstellingen behalen. Zo maken we het verschil en willen we bijdragen aan de creatie van toegevoegde waarde.

Meer weten over Axians?
AVT
AVT

AVT is gespecialiseerd in heavy load transport, machinebouw, robot- en integratieprojecten op maat en biedt een uitgebreid producten- en dienstengamma in robotica, machinebouw en systeemintegratie.

AVT is actief in verschillende marktsegmenten gaande van automobiel, spoorwegindustrie, lucht-en ruimtevaart … tot staal en assemblage industrie

Meer weten over AVT?
Cegelec
Cegelec

Gespecialiseerd in advies, ontwerp, engineering, installatie en onderhoud voor tertiaire- en industriële gebouwen en infrastructuurprojecten.

Meer weten over Cegelec?
City Elect
City Electric

City Electric, opgericht in 1991, is een belangrijke speler op elektrisch gebied in Luxemburg. Met het oog op de toekomst, ontwikkelt en past ons bedrijf zijn vaardigheden voortdurend aan om expertise te bieden in de sectoren infrastructuur en telecom.

Meer weten over City Electric?
ENSYSTA
ENSYSTA Refrigeration
Oplossingen voor industriële koeling

Binnen de groep VINCI Energies, is ENSYSTA Refrigeration een betrouwbare partner voor industriële koeling. ENSYSTA Refrigeration biedt alle diensten aan van A tot Z. Wij verzorgen het totaalpakket vanaf het ontwerp en engineering, de nieuwbouw, de uitbreiding op bestaande installaties, energieverbeteringsprojecten, revisies van compressoren, tot regulier onderhoud en depannages.

Meer weten over Ensysta?
Hooyberghs
Hooyberghs HVAC

Hooyberghs HVAC ontwerpt en bouwt installaties op maat, volgens de wensen van de klant. We beschikken hiervoor over een eigen studie-, ontwerp- en uitvoeringsdienst.

Meer weten over Hooyberghs?
ITB

Diepgaande kennis in elektrische installaties

ITB, één van de marktleiders in elektrische installaties in Vlaanderen en Brussel voor grote en middelgrote projecten, beschikt over een uitgebreide en diepgaande kennis inzake ontwerp, uitvoering, nazorg en renovatie van elektrische installaties.
Meer weten over ITB?
IZEN
Marktleider in hernieuwbare energie

Specialist in photovoltaïsche en andere hernieuwbare energiesystemen.

IZEN, het merk van VINCI Energies Belgium dat zich richt op 100% slimme energie, is actief in België en Nederland en realiseert economisch rendabele en innovatieve hernieuwbare energie technologieën. Doordachte productkeuzes en efficiëntie staan voorop.
Meer weten over IZEN?
Legendre
Legendre
We Convey – You Relax
Al meer dan 70 jaar integreert Legendre transportsystemen en lijnmanagement in de productiehallen van haar klanten. Met een perfecte integratie van machines en transportbanen streeft Legendre naar de meest optimale lijnwerking, resulterend in een hoog rendement en hogere productiecapaciteit.We Convey – You Relax.
Meer weten over Legendre?
Omexom

Expert services voor de opwekking en transmissie van elektriciteit

Het VINCI Energies’ merk dat gespecialiseerd is in opwekking, transmissie, transformatie en distributie van elektrische energie

Meer weten over Omexom?
TranzCom

Welke uitdaging er ook op je pad komt, je moet kunnen rekenen op betrouwbare communicatie en elektrische energiedistributie.

Dankzij de brede expertise van onze ingenieurs, IT-experten, hardware designers, app ontwikkelaars en techniekers, biedt TranzCom op maat gemaakte oplossingen aan. We ontwikkelen oplossingen van A tot Z.

Meer weten over TranzCom?
VINCI Facilities
Technische expertise in facility management

VINCI Facilities biedt op maat gemaakte oplossingen voor facility management die multi-technisch onderhoud, exploitatie en diensten voor de gebruikers combineren.

Meer weten over VINCI Facilities?

Onze referentiedocumenten

Documents