In het hart van de maatschappij

Solidariteit is een fundamentele waarde voor VINCI Energies. Wij zetten ons in voor een langdurige betrokkenheid bij de maatschappij in elk gebied waar wij actief zijn.

Fonds VINCI

Het Fonds VINCI, opgericht in 2012 in België, ondersteunt projecten van algemeen belang. Door het Fonds VINCI op te zetten, geven de oprichtende entiteiten blijk van hun wil om mee de strijd te voeren tegen elke vorm van uitsluiting, om zo aan iedereen in onze samenleving een eigen plaats, rol en waardigheid te geven.

Op 19 december 2022, hebben we het 10-jarig bestaan gevierd van ons Fonds VINCI.

  • 152
    Gesteunde projecten
  • 149
    Meters en peters
  • 2,5M
    Aan steun gegeven

Initiatives-Coeur

VINCI Energies is sinds 2017 sponsor van het sport- en solidariteitsproject Initiatives-Cœur. Dit project bestaat uit een samenwerking met de vereniging Mécénat Chirurgie Cardiaque Enfants du Monde om kinderen met hartafwijkingen te helpen die in hun eigen land niet kunnen worden geopereerd. De deelname van de boot aan belangrijke races, in combinatie met de financiële steun van zijn sponsors, geeft Mécénat Chirurgie Cardiaque zowel veel media-aandacht en helpt het publiek bewust te maken van deze zaak. Het avontuur van Initiatives-Coeur wordt al vier jaar gedragen door schipper Sam Davies, een Britse ingenieur die drie wereldreizen en 25 transatlantische races op haar naam heeft staan. Tijdens de laatste Vendée Globe werden 60 kinderen gered.

UNICEF

In 2022 ondertekenden VINCI Energies en UNICEF* Frankrijk een vierjarig partnerschap om kinderen in Benin, Brazilië en Oost-Timor kwaliteitsonderwijs te bieden via digitale toegang. De UNICEF-instellingen zullen internettoegang en computerapparatuur verschaffen aan leerlingen van 6 tot 18 jaar en zullen worden uitgevoerd in 56 scholen, waarvan 400 leerkrachten en meer dan 20.000 leerlingen zullen profiteren. De kinderen zullen hun eigen digitale vaardigheden kunnen ontwikkelen, in alle omstandigheden kunnen leren en zo toekomstmogelijkheden kunnen creëren. Sinds het begin van het partnerschap heeft VINCI Energies haar medewerkers over de hele wereld ook de mogelijkheid geboden om via verschillende sportevenementen geld in te zamelen om deze drie onderwijsprojecten te steunen.