Infrastructuur: de grote uitdaging voor onze samenleving

De energiebehoefte en mobiliteit blijft groeien. Anticiperend op trends in de markt, is VINCI Energies actief in de "smart industry”; van “smart grids” tot “smart cities”, en biedt het globale oplossingen in elektriciteit, transportinfrastructuur en stedelijke voorzieningen.

Vervoeg ons team

Een carrière in de infrastructuursector?

Onze expertise in de infrastructuursector?

De toename van het wereldwijde energieverbruik vereist de ontwikkeling van nieuwe energieopwekking, transmissie en distributie. Inter-country aansluitingen en smart grids moeten worden opgevoerd om vraag en aanbod te optimaliseren. VINCI Energies ondersteunt haar klanten in deze ontwikkeling en levert een uitgebreid dienstenaanbod voor hoog-, midden- en laagspanning ‘voor de meter’.

De vraag naar mobiliteitsinfrastructuur is ook zeer hoog als gevolg van demografische druk, de toegenomen verstedelijking en de bezorgdheid van de burger over het verminderen van de invloed die de mens heeft op het milieu. Deze situatie vereist een constante verbetering en het creëren van apparatuur voor stedelijke- en transportinfrastructuur (wegen, openbaar vervoer, luchthavens en havens). Dit heeft ook geleid tot de ontwikkeling van trams en duurzame transportsystemen in de stadscentra.

Infrastructuren: de expertise van VINCI Energies’ business units

Geconfronteerd met de groeiende vraag naar energie en de noodzaak om het openbaar vervoer en het spoorverkeer verder te ontwikkelen, draagt VINCI Energies bij in:

 • de bouw, uitbreiding of vernieuwing van onderstations voor spoor- en elektriciteitstransport tot 400 kV, met inbegrip van engineering, aanbesteding of als turnkey project,
 • de bouw en vernieuwing van hoogspanningsleidingen,
 • informatie en beveiligingssystemen voor weg- en spoorweginfrastructuur,
 • de installatie van bovenleidingen en palen voor trams,
 • stroomvoorziening, signalisatie en besturingssystemen,
 • specifieke oplossingen voor tunnels (SIL-projecten, onderhoud, …) spoorwegen (onderstations, signalisatie, …) en waterwegen (onderhoud en exploitatie),
 • de ontwikkeling, de integratie en het onderhoud van controlesystemen die worden gebruikt voor de motor en actuator testen voor de Ariane-raketten,
 • on site onderhoud en exploitatie ondersteuning (24/7) voor de captatie van beelden van de Helios 2 satelliet,
 • de realisatie van speciale kasten om satellieten te testen en logistieke oplossingen voor luchthavens (bagageafhandelingsystemen),
 • de levering van telecomoplossingen voor veiligheidsdiensten (brandweer, politie, …),
 • de levering van geïntegreerde onboard radio’s voor de bus, tram en metro (Tetra, DMR technologieën).

VINCI Energies combineert haar expertisegebieden, zodat klanten een partner hebben waar ze steeds op kunnen vertrouwen. Dit wordt aangetoond in de oplossingen die door de merken worden aangeboden, zoals Omexom dat een hele reeks van turnkey oplossingen biedt voor de Power & Grid sector, Cegelec, dat project management en technische ondersteuning realiseert van ontwerp over engineering, implementatie en commissioning tot onderhoud van multi-technische projecten en TranzCom dat een grote expertise en ervaring heeft in het leveren van tractie-onderstations en telecomoplossingen voor openbare vervoersmaatschappijen (spoorwegen, trams, metro’s).

Ontdek onze merken binnen de infrastructuursector

Cegelec
Cegelec

Cegelec verleent advies en bijstand bij de planning, het design, de ontwikkeling, de integratie en het onderhoud van uw infrastructuurprojecten, evenals de optimalisatie ervan.

Ontdek onze expertise in de infrastructuursector
Omexom
Omexom
Van transmissie naar distributie

Omexom biedt een compleet scala aan engineering-, constructie- en onderhoudsdiensten aan haar klanten. Als integrator in de energiesector ondersteunt Omexom hen met complexe projectmanagement en turnkey-oplossingen.

Ontdek de expertise van Omexom
TranzCom
TranzCom

TranzCom is een integrator van elektrische apparatuur die kant-en-klare oplossingen aanbiedt. Wij voorzien energie-, elektriciteits- en nutsmarkten van een compleet assortiment aan producten en oplossingen op het gebied van midden- en laagspanning. Wij bieden state-of-the-art oplossingen en kosteneffectieve onderhoudsdiensten aan om de waarde van uw apparatuur op lange termijn te onderhouden.

Ontdek onze expertise
Infrastructuur

Slimme zonne-energie voor bewoners van sociale woningen in Lede en Haaltert