Park & Ride Linkeroever, de parking van de toekomst

De mobiliteitsproblemen op de Antwerpse Linkeroever verstoren het rustige karakter van het gebied. Dagelijks staan er lange files op de autosnelwegen en de woonwijken worden geteisterd door sluipverkeer. Door de verdere ontwikkeling van alternatieven voor de auto, wordt er gestreefd dat minstens de helft van alle verplaatsingen in de regio op een duurzame manier gebeuren.

ITBCegelec BelgiumTranzCom and VINCI Facilities Belgium, alle 4 merken van VINCI Energies Belgium, zijn trots om mee te mogen werken aan de nieuwe Park & Ride Linkeroever in Antwerpen, de parking van de toekomst.

Het gebouw heeft 5 verdiepingen en biedt plaats aan 1.500 wagens, waarvan 150 met een EV-laadpunt (uitbreiding mogelijk tot 750 EV-laadpunten), 15 deelauto’s, 150 fietsen en 30 deelfietsen. Het gebouw zal maximaal worden geïntegreerd in de groene omgeving.

De P+R is een comfortabel overstappunt voor pendelaars. Van hieruit kunnen ze verder reizen met de tram of de fiets, en zo sneller hun eindbestemming in de stad of de haven bereiken.

ITB a fourni les installations haute et basse tension, le contrôle d’accès et la vidéosurveillance. Cegelec Belgium a équipé le parking de sanitaires, de chauffage, de ventilation et climatisation – CVC – et de protections incendie. Tranzcom s’est chargée du réseau radio pour les équipes du parking. Enfin, VINCI Facilities Belgium est chargé de l’entretien de P & R Linkeroever.