ITAA

Hybride ruimte voor opname & streaming met panel en live publiek

Het Institute for Tax Advisors & Accountants (ITAA) zorgt ervoor dat zijn leden de vaardigheden, kennis, ethiek en invloed hebben om bij te dragen tot succesvolle ondernemingen en een duurzame economie. Zij verbinden hun leden met de ondernemers, de overheden en de samenleving. Het ITAA vertegenwoordigt meer dan 14.500 leden en stagiairs. Bovendien werken nog eens meer dan 20.000 bedienden via erkende kantoren binnen de accountancysector.

Vanuit het idee dat alles meer en meer hybride gaat worden kwam van de voorzitter van het ITAA met de vraag om kwaliteitsvolle opnames te kunnen maken – zo kwam de samenwerking met Axians Audiovisual tot stand. De uiteindelijke installatie is multifunctioneel, er kunnen o.a. opnames en webinars mee gemaakt worden op een eenvoudige manier zodat iedereen het zelf kan bedienen. Uiteindelijk is het de bedoeling om seminaries, cameos, blogs, video, etc. op te nemen en te streamen.

In de toekomst willen ze bij ITAA uitbreiden naar live webinars met publiek dat fysiek aanwezig is in de zaal. Door de pandemie zijn mensen minder geneigd om de verplaatsing te doen dus de bedoeling is om het online en offline publiek te combineren bij paneldiscussies. Dan worden er regelmatig VIP gasten of politici uitgenodigd om in het panel te zitten en een gesprek aan te gaan met moderatie.

De zaal bestaat uit drie delen die apart of samen gebruikt kunnen worden via flexibele wanden. Wanneer er een groot publiek aanwezig is, wordt het geprojecteerde beeld vooraan herhaald in de zaal. Op die manier kunnen de mensen achteraan in het publiek de presentatie ook goed volgen. Zij horen de spreker en zien de presentatie via de repeaterschermen.

Hoe werkt het?

Via het knoppenpaneel kan er gekozen worden voor opname met meerdere personen of een close-up van de spreker – dit wordt gebruikt voor capsules (= korte filmpjes met één spreker). Capsules worden opgenomen met een boodschap op het scherm en de spreker op eenzelfde plaats. Vanaf het moment dat de opname gestopt wordt, is deze automatisch op de pc opgeslagen. Met een wide shot komt het whiteboard ook in beeld of kan er een presentatie getoond worden. Deze presentatie kan de spreker terugzien op zijn repeaterscherm.

In de ruimte zijn drie camera’s aanwezig; eentje gericht naar de spreker, een naar het aanwezige panel in en een laatste richting publiek. Voor optimale beeldopname is de gepaste verlichting aanwezig die zowel de spreker als het panel belicht. Daarnaast zijn er twee handheld microfoons aanwezig, een goose neck op de pupiter en een microfoon met microfoonstand die voor vragen uit het publiek kan dienen. Zo worden vragen vanuit het publiek ook mee opgenomen voor het online publiek.