Rebranding en opening nieuwe locatie in Asse voor Axians/Tranzcom

Tranzcom rekruteert meer dan tien hooggeschoolde profielen om ambities waar te maken. Asse, 3 oktober 2022 – TranzCom, het merk van VINCI Energies Belgium dat gespecialiseerd is in telecommunicatie en energiedistributie zal haar telecomactiviteiten onder brengen onder het merk Axians, het merk van VINCI Energies dat zich richt op informatie- en telecommunicatietechnologie. De rebranding gaat bovendien gepaard met een verhuis van zowel Axians als TranzCom naar een nieuwe locatie aan de Kruiskouter in Asse – de feestelijke opening daarvan is gepland op vijf oktober!

In 2015 al nam VINCI Energies Belgium, met 2.800 werknemers en een omzet van 600 miljoen €, het toenmalige AEG TranzCom over. In een rebranding worden de telecomactiviteiten van TranzCom nu bij Axians ondergebracht, de energietak blijft operationeel onder de TranzCom-vlag.

Beide entiteiten verhuizen bovendien naar een nieuwe locatie in Asse. Daar zullen 110 medewerkers, van ingenieurs en technici tot arbeiders en administratief personeel, voor minstens negen jaar hun intrek nemen in nieuwe kantoorruimtes, met eveneens een 4.000 m2 groot atelier voor plaatbewerking, maar ook met testlabo’s, en allerhande andere faciliteiten”, aldus Frédéric Mayné, Managing Director van de divisie Infra & Telecom van VINCI Energies Belgium

Met deze nieuwe locatie geven we onszelf de nodige ruimte en faciliteiten om onze ambities voor de komende jaren waar te maken. Momenteel zijn we daarvoor ook nog op zoek naar meer dan tien hooggeschoolde profielen”, stelt Marc Lemaire, Managing Director VINCI Energies Belgium. “In onze eeuwige zoektocht naar efficiëntie en vereenvoudiging is het een logische en onvermijdelijke stap om gelijkaardige activiteiten samen te brengen onder dezelfde merknaam en zo voor maximale synergie te gaan

Teruggeven aan de gemeenschap
Naast de rebranding en de verhuis naar Asse hebben VINCI Energies en haar dochterondernemingen nog wat te vieren, namelijk het 10-jarig bestaan van het Fonds VINCI. Het bedrijf is zeer sterk sociaal geëngageerd en wil samen met haar medewerkers iets terugdoen voor de lokale gemeenschap via sociale en/of sportieve acties.
Zo heeft het bedrijf in 2012 het Fonds VINCI in België opgericht.

“Het Fonds VINCI ondersteunt organisaties met een sociaal en maatschappelijk doel, om samen te strijden tegen elke vorm van uitsluiting en iedereen in onze samenleving een eigen plaats, rol en waardigheid te geven. Dat doen we niet alleen door middel van financiële steun, maar ook door onze medewerkers de kans te geven om zich vrijwillig (in de vorm van een peterschap) in te zetten bij de door het Fonds gesteunde organisaties.”, besluit Marc Lemaire.

De vacatures bij Tranzcom zijn hier te raadplegen: https://www.tranzcom.com/vervoeg-ons-team/.