VINCI Energies in België verkoopt residentiële PV-activiteiten

VINCI Energies kondigt aan dat het de verkoop van haar residentiële PV-activiteiten aan Earth heeft afgerond.

Earth, onderdeel van Gridlink, met hoofdkantoor in Harelbeke, is een specialist in residentiële, commerciële en gouvernementele PV-projecten en is een gevestigde speler in België, Frankrijk en Duitsland.

De EPC business, of het B2B-deel van de PV-activiteiten is niet inbegrepen in de verkoop. Deze activiteiten blijven binnen VINCI Energies Belgium onder de merknaam IZEN, dat zich richt op 100% hernieuwbare energie. De merknaam IZEN is ook niet inbegrepen in de verkoop. Samengevat worden alle B2C-activiteiten onderdeel van Earth. De B2B-activiteiten blijven opereren onder de merknaam IZEN.

Met de overname van IZEN in 2019 versterkte VINCI Energies Belgium haar positie op de markt van hernieuwbare energie. IZEN richt zich sindsdien op het ontwikkelen van haar projecten voor kleine tot grote bedrijven en heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei gekend in deze segmenten.

In de komende jaren blijft de strategie van IZEN gericht op grootschalige zonneparken, drijvende zonneparken, rooftops of carports voor bedrijven.

Gezien ons profiel, als integrator van multitechnische oplossingen op maat, is het B2C-segment niet strategisch voor ons,” zegt Marc Lemaire, Managing Director van VINCI Energies in België. “Nu, een paar jaar na de overname, hebben we er een betrouwbare partij voor gezocht en gevonden.”

Ik ben ervan overtuigd dat we met Earth een nieuwe eigenaar hebben gevonden met de commerciële capaciteiten om het volledige potentieel van onze gekwalificeerde teams te benutten” voegt Bart Van Der Meersch, Managing Director van de afdeling Renewable Energies van VINCI Energies Belgium, toe.

We zijn trots om het ervaren residentiële PV-team van IZEN in ons bedrijf te verwelkomen”, zegt Luc Demeyere, CEO van Earth. “Hun expertise en sterke reputatie sluiten perfect aan bij onze kernwaarden. Deze overname stelt ons in staat om ons bereik verder uit te breiden en nog meer huiseigenaars in staat te stellen om de kracht van zonne-energie te omarmen. We hebben nu een bijkomende uitvalsbasis in België, naast Harelbeke, Kortrijk. Hierdoor kunnen we de regio Antwerpen, Limburg en Luik beter bedienen met lokale projectingenieurs en lokale installatieteams. We kijken uit naar een mooie toekomst samen, werkend aan een duurzamere toekomst voor ons allemaal.”

VINCI Energies Belgium is ervan overtuigd dat de residentiële afdeling onder deze nieuwe eigenaar beter gepositioneerd zal zijn om haar strategische ambities en mogelijkheden voor verdere groei te realiseren en heeft er alle vertrouwen in dat dit een mooie toekomst zal brengen voor alle betrokken partijen.