AVT

Heavy load transport, machinebouw, robot- en integratieprojecten op maat

AVT is gespecialiseerd in heavy load transport, machinebouw, robot- en integratieprojecten op maat en biedt een uitgebreid producten- en dienstengamma in robotica, machinebouw en systeemintegratie.

AVT is actief in verschillende marktsegmenten gaande van automobiel, spoorwegindustrie, lucht-en ruimtevaart … tot staal en assemblage industrie

Innovatieve interne transportsystemen voor zware lasten

Met Aero-Caster luchtkussen systemen worden lasten verplaatst op een dunne luchtlaag volgens het hoovercraft principe. De luchtfilm maakt het mogelijk om hele zware lasten nagenoeg wrijvingsloos te verplaatsen.

Transportplatformen op wielen (self propelled vehicles) bieden een hoge bewegingsvrijheid, terwijl systemen op rails zich ideaal lenen voor zware lasten in een rechtlijnige beweging.

De vele jaren R&D leverden ook nieuwe mogelijkheden op zoals het Multiwheel! één van onze innovatieve wieloplossingen voor delicate vloeren!

AVT Europe heeft ervaring met het verplaatsen van lasten tot 3200 TON!

Robotica

AVT is door zijn jarenlange ervaring in robots én door de nauwe samenwerking met KUKA een perfecte partner om samen met U, uw productieomgeving of fabriek te automatiseren of te robotiseren. Of u nu op zoek bent naar een handling robot, pick en place robot, palletiseer robot of andere automatische 4-assige robot of 6-assige robot, … wij hebben de kennis in huis om elk project van A tot Z tot een goed einde te brengen.

AVT ontwikkelt voor u een op maat gemaakte robotinstallatie voorzien van alle nodige hardware en software. Gaande van rollenbanen, pallet dispencer en grijper tot en met HMI bediening, patroongenerator als het koppelen van ERP of WMS software. Of het nu gaat om het grijpen van een pallet, grijpen van dozen of stapelen van kisten, het plaatsen van een werkstuk, het assembleren van onderdelen of het bewerken van een product, AVT bedient alle sectoren en alle industrieën.

AVT Europe is uw systeemintegrator voor de engineering, productie en programmatie van uw automatisch robot systeem.

Machinebouw op maat

Om projecten volledig turn key op te leveren en een optimale ROI te garanderen worden robots vaak gecombineerd met op maat gemaakte machines. Deze machines worden door onze eigen engineeringsafdeling zowel op mechanisch als elektrisch vlak volledig van A tot Z ontworpen.

Door gebruik te maken van INVENTOR software is het tevens mogelijk om de machine reeds vooraf in 3D te bezichtigen.

AVT Europe is dankzij haar uitmuntende elektrische en mechanische engineering met bijhorende eigen software afdeling in staat om alle projecten turn key op te leveren, tot en met de koppeling met het klantspecifieke ERP systeem. Of het nu gaat om nieuwbouw of retrofit.