Dienstensector: duurzamer en intelligenter maken van gebouwen

Ontwerp, installatie, renovatie, indienststelling van de technische uitrusting, audiovisuele oplossingen, onderhoud en facility management; VINCI Energies biedt totaaloplossingen voor kostenefficiënte, comfortabelere en veiligere gebouwen met de integratie van de nieuwste technologische ontwikkelingen in smart buildings.

Gebouwen alleen al vertegenwoordigen 40% van het wereldwijde energieverbruik. De energieprestaties van gebouwen zijn daarom de kern van onze uitdagingen in de 21e eeuw. De optimalisering van het energieverbruik en de verbetering van het comfort, maar ook de veiligheid van de bewoners vormen vandaag de drie belangrijkste zorgen van vastgoedbeheerders. Een groter bewustzijn komt met een grotere behoefte aan technische installaties gebruikt voor nieuwbouw en renovatie van bestaande gebouwen. Dit maakt het mogelijk om te voldoen aan de geldende wet- en regelgeving in de hele wereld, op het gebied van energie-efficiëntie en veiligheid.

Onderhoud en werking van gebouwen - the smart way

Van energienetwerken tot verlichting, verwarming, klimaatbeheersing, sanitair, ventilatie, veiligheid, branddetectie en -bescherming, gecombineerd met gecentraliseerde gebouwbeheersystemen: VINCI Energies heeft de juiste expertise die klanten nodig hebben om hen te voorzien van excellente gebouwen die voldoen aan de juiste energiecertificeringsprocedures en labels. VINCI Energies draagt op deze manier bij aan het vergroten van de “groene waarde” van gebouwen in de dienstensector, wat tegelijkertijd de waarde van het onroerend goed vergroot voor de gebouweigenaren.

Cegelec, ITB en Hooyberghs HVAC beschikken over een aanzienlijke ervaring en expertise in HVAC, elektriciteit, data en sanitaire installaties. In de huidige energiecontext, optimaliseren ze de installatie, rekening houdend met het energieverbruik, de onderhoudskosten en de betrouwbaarheid.

VINCI Facilities en Comantec staan in voor het facility management: het technisch onderhoud en de exploitatie van gebouwen volgens het digitale model en dragen zorg voor gebouwen, de eindgebruikers en het milieu.

Axians Audiovisual biedt sleutel-op-de-deur, volledig geïntegreerde audiovisuele oplossingen aan. Beeld en data maken geïntegreerd deel uit van onze moderne communicatie. Axians Audiovisual biedt hiervoor totaaloplossingen aan waarbij de gebruiker en de beheerder centraal staan.

Met VINCI Facilities, Cegelec, ITB, Comantec, Axians Audiovisual en Hooyberghs HVAC heeft VINCI Energies alles om aan de eisen van de markt te voldoen: ontwerpen, bouwen, beheren en onderhouden van de faciliteiten van haar klanten, op lange termijn. Als een echte partner kunnen zij complexe totaalprojecten het hoofd bieden.

Ontdek de andere business lines