Evonik Antwerpen

Al jarenlang een trouwe klant

Evonik Antwerpen is de grootste buitenlandse vestiging van Evonik Industries, het wereldwijde Duits concern. Op het fabrieksterrein in Antwerpen bevinden zich 11 productie-eenheden, waaronder die voor pyrogene silica. Deze speciale silica wordt op de markt gebracht onder de naam AEROSIL® en wordt gebruikt in verven en lakken, moderne lijmsystemen, transparante siliconen en niet-brandbare hoogwaardige isolatiematerialen. Evonik startte in augustus 2018 met de uitbreidingswerkzaamheden om onder meer de productiecapaciteit van dit product te vergroten.

Aangezien Evonik een DOC (Dear Old Customer) is waar Actemium dagelijks actief is via verschillende raamcontracten (E&I-montage, IT en engineering), werd Actemium gecontacteerd om dit project uit te werken.

Actemium werd gekozen als partner om de elektriciteits- en instrumentatiewerkzaamheden uit te voeren. Deze omvatten:

  • Kabelladders & secundaire kabelbanen monteren
  • Verdeelkasten & start-stopknoppen monteren
  • Instrumenten monteren: druktransmitters, trilvorken, manometers, weegcellen, kasten met verschildruk- en druktransmitters, analysers, temperatuurtransmitters, solenoids
  • Elektrische – & instrumentatiekabels trekken
  • Stuurluchtleidingen, verlichting & aardingen plaatsen
  • Kabels verbinden

Binnen de groep VINCI Energies werd er ook beroep gedaan op de collega’s van Cegelec voor de bouw van instrumentatiekasten.

Actemium zal nog meerdere jaren actief zijn op de terreinen van Evonik want begin 2019 werd het huidige E&I-montage raamcontract voor 4 jaar verlengd. Het wederzijdse vertrouwen in goede samenwerking wordt bevestigd.

Vorige Terug naar overzicht Volgende