Nieuws

Duik in de wereld van VINCI Energies Belgium.

23 DEC 2021
Nieuws

VINCI Energies in België verwelkomde 300 nieuwe medewerkers in 2021

In 2021 nam VINCI Energies in België 300 nieuwe medewerkers aan. Deze nieuwe krachten, hoofdzakelijk technische functies, gaan aan de slag in hun eigen regio bij een van de twintig vestigingen van VINCI Energies in België, dat zo zijn regionale vertegenwoordiging versterkt. Tegelijk bewijst het bedrijf zijn focus op meer gendergelijkheid in technische sectoren. Zo is nu al bijna 20% van de nieuwe aanwervingen een vrouw. De ambitie luidt om dit cijfer onder de noemer ‘Women in Technology’ bij de nog 300 openstaande vacatures verder sterk te doen stijgen.

29 SEP 2021

Nieuws Hernieuwbare energie en waterstof: samen het fundament voor de toekomstige energievoorziening in Europa

IZEN, het merk van VINCI Energies in België dat zich richt op 100% slimme energie, neemt samen met Solenco de handschoen op om totaaloplossingen qua energievoorzieningen in Europese gebouwen te faciliteren. Solar PV en waterstofopslag zijn natuurlijke bondgenoten om energie op een duurzame en CO2-vrije manier op te wekken, op te slaan en te gebruiken. IZEN en Solenco voorzien met zonnepanelen en de Solenco PowerboxTM het hele jaar door gebouwen op een slimme en autonome manier van groene energie.

24 SEP 2021

Nieuws Nieuw duurzaam gebouw geïnspireerd op het VINCI Energies-logo biedt plaats aan 400 medewerkers

In Gosselies, vlak naast de luchthaven van Charleroi, is de nieuwe regionale vestiging van VINCI Energies België in gebruik genomen. De site wordt de uitvalsbasis in het zuiden van het land voor meerdere merken van de groep die tevens instonden voor een groot deel van de werken. Het gebouw, een ontwerp van ASSAR Architects, dat geïnspireerd is op het logo van VINCI Energies, huisvest momenteel 280 werknemers, maar voorziet groeimogelijkheden tot 400 werknemers. Als we daar het personeel bijrekenen dat op de werven actief is, zullen er meer dan 700 medewerkers aan deze vestiging gelinkt zijn. Naast de capaciteit van het gebouw ligt de nadruk ook op de nieuwste innovaties op het gebied van hernieuwbare energie. Deze investering onderstreept de groeiambities van VINCI Energies Belgium en het geloof in de regio.

05 MRT 2021

Non classé VINCI Energies wil meer diversiteit op de werkvloer

Vanaf 8 maart, Internationale Vrouwendag, zet VINCI Energies in België een jaar lang vijftien vrouwelijke medewerkers op al zijn kanalen in de kijker onder de noemer ‘Women in Technology’. Tijdens een openhartig interview vertellen deze vrouwen hun persoonlijk verhaal over de technische beroepen die ze uitoefenen in een traditioneel mannelijke sector. Het bedrijf wil zo de bestaande stereotypes de wereld uit helpen.

23 FEB 2021

Non classé VINCI Energies in België behaalt Agoria-label ‘Employer ready for the future of work’

VINCI Energies in België heeft van Agoria het label ‘Employer ready for the future of work’ ontvangen. Het label, dat kadert in het ‘Be the change’-charter' van de technologiefederatie, is de erkenning voor het engagement dat VINCI Energies aangaat om zijn personeelsbeleid aan te passen aan de uitdagingen van de arbeidsmarkt van morgen. Zo bewijst VINCI Energies ook dat het een duidelijk plan heeft en maatregelen treft om haar mensen een mooie toekomst te garanderen, maar ook nieuwe medewerkers een visie op lange termijn voor te leggen.

19 JAN 2021

Nieuws VINCI Energies Belgium neemt Legendre Conveyors over

VINCI Energies Belgium neemt het Groot-Bijgaardse Legendre Conveyors over. Het familiebedrijf, gespecialiseerd in transportsystemen en lijnmanagement, maakt voortaan deel uit van de Industry & Software Solutions divisie van VINCI Energies Belgium. Met deze overname versterkt VINCI Energies Belgium zowel haar positie in de drankenmarkt als haar expertise in afvul- en verpakkingslijnen.

22 SEP 2020

Nieuws VINCI Energies Belgium organiseert eerste editie van VINCI Environment Day

Op 22 september participeren alle 2.750 werknemers van VINCI Energies Belgium aan de VINCI Environment Day waarbij ze deelnemen aan verschillende initiatieven rond de milieuambities van de groep VINCI. Het doel van deze dag is tweeledig: enerzijds engageert het volledige bedrijf zich voor de drie centrale thema’s rond duurzaamheid en anderzijds zal deze dag de verdere ontwikkeling van het duurzaamheidsaanbod van VINCI Energies Belgium stimuleren. Een van de initiatieven is het uitrollen van de VINCI Environment Awards, een bedrijfsbrede ideeënwedstrijd rond duurzaamheid.